Duurzaamheid en Circulariteit bij Knol Installatietechniek B.V.

Duurzaamheid en circulariteit zijn essentieel voor een betere toekomst.

Bij Knol Installatietechniek B.V. dragen wij hieraan bij door bewuste keuzes te maken in onze bedrijfsvoering en productaanbod.

Samenwerking

Door samen te werken met duurzame leveranciers en het aanbieden van circulaire producten dragen wij bij aan een duurzamere toekomst. Verduurzaming en circulariteit staan centraal in onze bedrijfsvoering.

Verduurzaming

Onze groothandels en fabrikanten leveren artikelen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal om afval te verminderen.

Circulariteit

Het keramisch sanitair dat wij aanbieden is volledig recyclebaar. Grondstoffen worden hergebruikt tijdens de productie, wat nieuwe grondstoffen overbodig maakt. Onze leveranciers bieden bewijsmateriaal zoals PEP ecopassport, EPD, LCA of End of Life instructies.

Grohe Cradle to Cradle Kranen

Wij kunnen Grohe Cradle to Cradle kranen aanbieden. Deze kranen zijn ontworpen voor volledige recycling en hergebruik, wat de milieubelasting minimaliseert.

U3 PVC Buizen

De afgevoerde oude PVC buizen worden naar een fabriek gebracht en daar bewerkt tot U3 buizen. Een U3 buis bestaat uit een nieuwe binnen- en buitenlaag van nieuw materiaal en voor minimaal 40% uit een kernlaag van gerecycled materiaal. Na het bewerkingsproces worden de U3 buizen verdeeld over producenten door heel Nederland.

Waterbesparende Kranen van Grohe

Wij kunnen ook waterbesparende kranen van Grohe aanbieden, waaronder waterbesparende thermostaatkranen. Veel mensen starten hun dag met een verfrissende douche, waarbij het water- en energieverbruik vaak over het hoofd wordt gezien. Met een waterbesparende douchekop en een thermostaatkraan kan aanzienlijk bespaard worden op water en energie. Een thermostaatkraan mengt het douchewater snel op de gewenste temperatuur, wat niet alleen comfortabel is, maar ook gemiddeld 1000 liter water en €6 aan gas en water per jaar bespaart.